Genom att klicka på "acceptera" samtycker du till lagring av cookies på din enhet för att förbättra navigeringen på webbplatsen, analysera webbplatsens användning och bistå i våra marknadsföringsinsatser. Integritetspolicy

Intresseanmälan

Förnamn *
Efternamn *
E-postadress *
Telefonnummer *
Välj stad *
Nyköping
Skövde
Örebro
Luleå
Värnamo
Trelleborg
Kumla
Västerås
Gävle
Lidköping
Lidköping
Ludvika
Örnsköldsvik
Enköping
Skellefteå
Trollhättan
Nyköping
Vänersborg
Helsingborg
Falun
Falun
Åre
Norrtälje
Norrtälje
Skövde
Skövde
Borlänge
Borlänge
Örnsköldsvik
Alingsås
Östersund
Stockholm
Mjölby
Mjölby
Mariestad
Timrå
Borlänge
Sundsvall
Hur hittade du oss? *
* Obligatoriska fält
Genom att fylla i detta formulär så godkänner du vår integritetspolicy.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Tillbaka till toppen

Roger Wahlgren

Ta reda på förutsättningar samt se framåt och räkna på den totala kostnaden och hur mycket du kan spara på att äga din EgenLokal
No items found.

Vi hade nyligen nöjet att träffa Roger Wahlgren, ägare av RW Elevator AB, i hans lokaler i Norrtälje. Han hade precis kommit tillbaka från Stockholm där han tillsammans med sina anställda hade tittat på ett större projekt när vi mötte honom på plats.

Roger har varit verksam inom hissbranschen i hela 40 år, varav de senaste 12 åren som ägare av RW Elevator AB. Företaget producerar signalisering och el-material för hissinstallationsföretag, och hela 50% av produktionen skeppas till Finland. De komponenterna dom inte tillverkar själva tillverkas i Spanien, Grekland, Schweiz, Tyskland och Italien. Roger har tidigare arbetat på ett tyskt företag inom samma bransch i 15 år, vilket ger honom en bred erfarenhet inom området.  

När jag frågade Roger om hans framtidsplaner för företaget, berättade han att det finns ett behov av expansion men att han vill växa i rätt takt och fortsätta leverera hög kvalitet. För tillfället har RW Elevator AB sex anställda, och Rogers motto har alltid varit att ”rätta munnen efter matsäcken”, vilket betyder att han vill expandera på ett sunt sätt som inte påverkar kvaliteten på deras produkter och tjänster.  

När jag tittade runt i lokalerna noterade jag att allt var ordning och reda, vilket speglade Rogers professionella och organiserade sätt att driva sitt företag. Med sin breda erfarenhet och fokus på kvalitet och hälsosam expansion, är RW Elevator AB i trygga händer under Rogers ledning.

Vad Inspirerade Roger till att köpa en EgenLokal och vad lockade honom just till denna?

Tidigare hyrde dom lokaler cirka 5 minuter från där dom sitter idag, men insåg snabbt att det inte var en långsiktig lösning för hans företag. Roger berättade att han försökte köpa loss lokalen men att det inte gick, men så fick han nys om Egenlokal’s projekt i Norrtälje i ett tidigt skede genom mäklarhuset Norrtälje. Till en början tänkte han köpa två lokaler och sedan eventuellt utöka till sex eller till och med tio, men till slut bestämde han sig för att köpa sex lokaler. Här kan du se våra lediga lokaler som finns ute till försäljning just nu.

När jag frågade Roger vad som inspirerade honom att köpa en egen lokal, svarade han att han ville ha en långsiktig lösning för sitt företag och att det var ett viktigt steg i deras tillväxtplaner. Han berättade också att han ångrar att han inte slog till på tio lokaler i stället för sex!

Anpassningar i lokalen  

Roger trivs verkligen i sin nya lokal och har anpassat den efter företagets behov. Han har byggt en stor entresol med fyra kontor, ett konferensrum, ett allrum med kök, dusch och toalett med omklädningsrum. Han har också skapat en bekväm och hemtrevlig arbetsmiljö för sin personal med soffgrupp och TV på kontoret. Det för att bidra till en positiv och avslappnad atmosfär, vilket i sin tur kan öka produktiviteten och trivseln bland personalen.  

Att bygga teknikrum, driftrum och höglager var också viktigt för att säkerställa att företaget kan fungera smidigt och effektivt. Allt detta har han själv ritat upp i CAD.

  • Kostnaderna för värme och ventilation kan vara höga, men det är viktigt att se det som en investering i företagets framtid och trivsel på arbetsplatsen eftersom jag och mina kollegor spenderar så oerhört mycket tid här.

Roger lägger också till att avgiften till samfälligheten på bara 500 kr/lokal är en liten kostnad.  

No items found.

Den mest värdefulla aspekten av att äga en friköpt industrilokal

  • Det är verkligen en fördel att äga sin EgenLokal och kunna skapa en arbetsmiljö som passar företagets behov och trivsel, säger Roger.

Det är också intressant att höra att dom har skapat en produktiv miljö genom att anpassa ytan efter sina behov. Att ha lägre driftskostnader och ökad produktionskapacitet med samma personal är verkligen en win-win situation.

Roger har onekligen gjort smarta investeringar i sin lokal och arbetsmiljö för att öka företagets effektivitet och trivsel. Det är verkligen en framgångshistoria.

Utvecklingen runt området  

Jag frågade om utvecklingen runt lokalen och Roger berättade att det faktiskt inte har påverkat företagets affärer direkt eftersom dom är i en så nischad bransch. Men det har skapat en positiv gemenskap med människor med olika kompetenser och verksamheter i närheten. Han ser det som en styrka för företaget att ha tillgång till allt från bilrekond, städfirma till bilfirmor i området, och tror att det kan leda till nya affärsmöjligheter i framtiden.  

Roger säger också att han är glad över att ha så många människor runt omkring jämfört med där dom hyrde förut, samtidigt som det skapar en positiv känsla och energi runt företaget han ser positivt på utvecklingen av området.

Köpprocessen och tips till den som funderar på att investera i en EgenLokal

Det viktigaste tipset Roger skulle vilja dela med sig av till andra köpare som funderar på att köpa och anpassa en industriell fastighet är att se till att man har tillräckligt med kunskap och kompetens för att genomföra projektet på ett framgångsrikt sätt. Om man inte har tillräckligt med kunskap inom området är det en god idé att ta hjälp av EgenLokal som kan hjälpa till med byggandet av Entresol eller andra anpassningar.

Det är också viktigt att ha en realistisk plan för hur man vill använda lokalen och att anpassa den efter sina behov. En annan viktig aspekt är att ta hänsyn till driftskostnader och andra ekonomiska faktorer för att se till att det blir en lönsam investering i långsiktigt perspektiv.  Läs mer om hur köpet av en Egenlokal går till.

  • Ta reda på förutsättningar samt se framåt och räkna på den totala kostnaden och hur mycket du kan spara på att äga din EgenLokal, säger Roger slutligen.  
No items found.

Är du intresserad av en Egenlokal?

Om du är intresserad av något av våra projekt, så är vår projektansverige Kajsa Lindmark den person du bör kontakta. Kajsa har lång erfarenhet inom fastighetsbranschen och kan hjälpa dig att hitta rätt lokal och anpassningar för just dig.

Vi ser verkligen fram emot att höra ifrån dig och hjälpa dig att hitta den perfekta lokalen för din verksamhet eller hobby. Kontakta oss idag och låt oss tillsammans ta nästa steg mot din Egenlokal.

Kajsa Lindmark
072 225 68 60kajsa@egenlokal.se