Genom att klicka på "acceptera" samtycker du till lagring av cookies på din enhet för att förbättra navigeringen på webbplatsen, analysera webbplatsens användning och bistå i våra marknadsföringsinsatser. Integritetspolicy

Intresseanmälan

Förnamn *
Efternamn *
E-postadress *
Telefonnummer *
Välj stad *
Nyköping
Skövde
Örebro
Luleå
Värnamo
Trelleborg
Kumla
Västerås
Gävle
Lidköping
Lidköping
Ludvika
Örnsköldsvik
Enköping
Skellefteå
Trollhättan
Nyköping
Vänersborg
Helsingborg
Falun
Falun
Åre
Norrtälje
Norrtälje
Skövde
Skövde
Borlänge
Borlänge
Örnsköldsvik
Alingsås
Östersund
Stockholm
Mjölby
Mjölby
Mariestad
Timrå
Borlänge
Sundsvall
Hur hittade du oss? *
* Obligatoriska fält
Genom att fylla i detta formulär så godkänner du vår integritetspolicy.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Tillbaka till toppen

Hyra eller köpa lokal? Köp och hyr ut!

2021-01-13
Att köpa eller hyra lokal? Det är frågan. Lär dig om belåningsgrad och avkastning.

En återkommande frågeställning som många egenföretagare ställs inför är vilken kontorsplats, vilket lager eller showroom de ska hyra. Du har säkert gått i dem tankarna själv och jämfört hyror med diverse olika hyresvärdar. Men om du behöver både lager och lokal för ditt företag blir det snabbt mycket pengar som endast går till hyra och som du dessutom inte får någon avkastning på. Låt oss därför ta en titt på vilka andra valmöjligheter du har. 

Köpa en egen lokal 

Om du skulle köpa en lokal via oss kan du nyttja den som både kontor och lager eller kontor och showroom, möjligheterna är många. Men du kanske inte har tillräckligt med kapital för att helt på egen hand kunna investera i en egen lokal. Däremot, om du har kapital till en insats för att köpa en egen lokal och tar ett lån på resten av lokalkostnaden, då skulle du ändå betala mindre per månad, trots att du betalar av lånet varje månad, än vad du skulle göra om du hyrde en lokal. En investering som i sig blir en trygghet, för även om ytterligare en pandemi skulle slå till och ditt företag skulle bli lidande, kan du alltid sälja den och i de flesta fall få en lönsam avkastning på köpet. 

Vad blir din belåningsgrad? 

Om du exempelvis äger ditt boende och har ett övervärde så bör du kunna belåna boendet och på så vis nå 100% i belåningsgrad. Om du däremot köper lokalen som näringsidkare så är en belåningsgrad på 60-65% ett rimligt antagande. 

Hyr ut din egen lokal 

Låt säga att din livssituation skulle komma att förändras och att du därmed inte skulle nyttja din lokal dagligdags. Då kan du självklart hyra ut den! I och med att det är du som äger lokalen får du också hyra ut den så som det passar dig. På så vis tjänar du pengar varje månad, som dels betalar av lånet och dels ger dig en stadig månadsinkomst. Så du går alltså från från att hyra lokaler till att bli hyresvärd, vilket är spännande i sig. 

Kontakta oss gärna för att lära dig mer!

info@egenlokal.se

Gustav Kock
Grundare & VD
073 972 18 31gustav@egenlokal.se
Dela nyheten