Genom att klicka på "acceptera" samtycker du till lagring av cookies på din enhet för att förbättra navigeringen på webbplatsen, analysera webbplatsens användning och bistå i våra marknadsföringsinsatser. Integritetspolicy

Intresseanmälan

Förnamn *
Efternamn *
E-postadress *
Telefonnummer *
Välj stad *
Nyköping
Skövde
Örebro
Luleå
Värnamo
Trelleborg
Kumla
Västerås
Gävle
Lidköping
Lidköping
Ludvika
Örnsköldsvik
Enköping
Skellefteå
Trollhättan
Nyköping
Vänersborg
Helsingborg
Falun
Åre
Norrtälje
Norrtälje
Skövde
Skövde
Borlänge
Borlänge
Örnsköldsvik
Alingsås
Östersund
Stockholm
Mjölby
Mjölby
Mariestad
Timrå
Borlänge
Sundsvall
Hur hittade du oss? *
* Obligatoriska fält
Genom att fylla i detta formulär så godkänner du vår integritetspolicy.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Tillbaka till toppen

Ulf & John Nises

Här håller far och son på att skapa något helt eget, då dom delar passionen för både att mecka och snickra
No items found.

När vi tidigt en morgon kommer till lokalen möts vi av en doft av målarfärg och trä. Här håller far och son på att skapa något helt eget, då dom delar passionen för både att mecka och snickra.

 

Pappan John bor bara ett stenkast härifrån och nära till sin egenlokal här i Borlänge, och är även med i styrelsen i samfälligheten. I Gagnef bor sonen Ulf som ligger en liten bit bort. Närheten gör att nyblivne pensionären John enkelt kan ta sig hit och skruva och jobba på alla projekt på dagarna.

 

John och Ulf har köpt en lokal tillsammans för att ha det som ett litet snickeri, kunna mecka med bilar och massvis med maskiner och båtar på sikt. Idag förvarar John båten på en båtklubb, men han kommer inom kort att flytta den till lokalen för att kunna renovera och underhålla den när den inte ligger i vattnet.

 

Lokalen äger de tillsammans, och Ulf passade även på att köpa ännu en lokal i samma område till sitt företag där han arbetar som IT-konsult. Just nu används den andra lokalen tillförvaring, men där har Ulf stora planer för hur han ska anpassa den med bland annat kontorsplats och toalett.

 

Det hela började med att John ville hyra lokal, men då när de började söka runt om man kunde bygga något eget så dök istället Egenlokal upp. De kikade lite på kostnaderna om man skulle bygga något eget och kom fram till att det var mer ekonomiskt att köpa en Egenlokal. De var enade om att detta skulle bli en bra investering och slog till på två lokaler i Borlänge.

 

Anpassningar av lokalen

Ulf och John har byggt ett entresol som är något mindre än det som kommer som standard. Det är bara 3m djupt och där planerar de att bygga en liten toalett med dusch och pentry, och även en liten fikaplats. De har även valt till extra fönsterrad och som de är väldigt glada för idag då det ger ett otroligt bra dagsljus.

 

När vi är på plats i lokalen är det full aktivitet på entresolplanet med träreglar som ligger redo för att snart bli ett färdigt badrum.

No items found.

Vilka fördelar ser ni med att äga din lokal jämfört med andra typer av upplägg?

– När vi fick tillfälle att köpa en Egenlokal så var det verkligen en bra möjlighet. Att man blev lagfaren ägare av lokalen är verkligen ett plus eftersom man kan göra precis vad man vill i lokalen och även dela på kostnaden för vattenanslutning, snöröjning etc, säger Ulf.

 – Det var ju bättre investering att lägga pengarna på en Egenlokal än på börsen, sen kan man inte mecka på börsen heller, säger John och skrattar.

 

Vilka erfarenheter har ni haft under processen att köpa och anpassa industrilokalen?

– Det gick bra från att vi bokade tills att vi fick nyckeln överlämnad, tidsramarna hölls och det var proffsigt skött, säger John.

 Med andra ord verkar de vara väldigt nöjda med hela processen när det gäller köpet och anpassningen av lokalen.

 

Tips till den som funderar på att investera i en Egenlokal

De säger som många andra:

– Köp två! Samt räkna på totalkostnaden jämfört med andra alternativ och se hur mycket man kan sänka månadskostnaden. 

Ulf tillägger också:

– Trots att man blir lagfaren ägare av lokalen och har större frihet, så finns det en del ansvar som kommer med att äga en egen lokal. Man måste själv se till att hålla den i gott skick och ta ansvar för alla kostnader som det innebär, som exempelvis underhåll och el- och vattenkostnader.

 Sammanfattningsvis har John ochUlf varit mycket nöjda med sitt köp av en egen industrilokal. Det har varit en bra investering för dem och de har fått möjlighet att fullt ut anpassa lokalen precis efter sina egna behov och önskemål.

No items found.

Är du intresserad av en Egenlokal?

Om du är intresserad av något av våra projekt, så är vår projektansverige Kajsa Lindmark den person du bör kontakta. Kajsa har lång erfarenhet inom fastighetsbranschen och kan hjälpa dig att hitta rätt lokal och anpassningar för just dig.

Vi ser verkligen fram emot att höra ifrån dig och hjälpa dig att hitta den perfekta lokalen för din verksamhet eller hobby. Kontakta oss idag och låt oss tillsammans ta nästa steg mot din Egenlokal.

Kajsa Lindmark
072 225 68 60kajsa@egenlokal.se