Genom att klicka på "acceptera" samtycker du till lagring av cookies på din enhet för att förbättra navigeringen på webbplatsen, analysera webbplatsens användning och bistå i våra marknadsföringsinsatser. Integritetspolicy

Intresseanmälan

Förnamn *
Efternamn *
E-postadress *
Telefonnummer *
Välj stad *
Nyköping
Skövde
Örebro
Luleå
Värnamo
Trelleborg
Kumla
Västerås
Gävle
Lidköping
Lidköping
Ludvika
Örnsköldsvik
Enköping
Skellefteå
Trollhättan
Nyköping
Vänersborg
Helsingborg
Falun
Falun
Åre
Norrtälje
Norrtälje
Skövde
Skövde
Borlänge
Borlänge
Örnsköldsvik
Alingsås
Östersund
Stockholm
Mjölby
Mariestad
Timrå
Borlänge
Sundsvall
Hur hittade du oss? *
* Obligatoriska fält
Genom att fylla i detta formulär så godkänner du vår integritetspolicy.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Tillbaka till toppen

Alexander Floge & Thomas Olsson

Målerispecialisten - Professionellt måleri för alla behov i Storstockholm
No items found.

Tidigare drev Thomas "Norrtälje Måleri" och Alexander "Målerispecialisten" Deras vägar korsades allt oftare i olika projekt genom åren, och det började diskutera en gemensam satsning för att nå ut till fler och större kunder. Thomas ”Norrtälje måleri” var inriktade på ROT, fönsterrenovering och lackering. Alexanders Målerispecialisten jobbade mer mot nyproduktion och ramavtal. Efter en tids planering drog de slutsatsen att det var dags att slå sina kloka huvuden ihop och gemensamt utgå ifrån företaget Målerispecialisten. Deras expertis sträcker sig idag över hela spektrumet av måleriarbeten, från nyproduktion, ROT-jobb, fönsterrenoveringar, lackering till att betjäna byggföretag som inriktar sig på större områden.

Företaget har sin bas i norra Stockholm och Roslagen, men de är verksamma i större delen av Stockholmsområdet.

Inspiration för Egenlokal

Innan de slog sig ner i sina nuvarande lokaler övervägde de att bygga ett eget arbetsutrymme, men insåg att det skulle kräva mycket tid och arbetskraft. Istället valde de att investera i en befintlig Egenlokal - det blev hela fem lokaler, där fyra slogs ihop till en stor och den femte användas som förråd/lager. Denna lösning var ett mellanting mellan att köpa en tomt och bygga från grunden, och gav dem möjligheten att anpassa lokalen efter sina specifika behov. Valet av en hörnlokal var viktigt, bl. a för ljusinsläpp i kontor och verkstad via gavelfönsterna men särskilt med tanke på att extra ventilation behövde installeras efter inflytt.

Anpassningar och Utformning

Det första stora steget var att sänka höjden på entresolplanet för att skapa plats för kontorsutrymmen på övervåningen. De designade själva hela lokalen, inspirerade av andra företag i området från tidigare etapper. En betydande insats var att slipa och måla hela golvet på nedre våningen. Samtidigt pågick arbetet på övervåningen, där de nu har tre kontor, ett kopieringsrum, kök, omklädningsrum och två toaletter på imponerande 140 kvadratmeter.

Thomas berättar att det är oerhört tyst på övervåningen trots den hektiska aktiviteten på nedre våningen, tack vare speciellt ljudisolerande fönster, väggar och golv.

- Det var något vi gjorde för att kunna arbeta och ta emot kunder i lugn och ro uppe på kontoret, när full aktivitet pågår på nedre planet, säger Thomas.


No items found.

Den Största Fördelen

- Det positiva är att vi har kunnat anpassa ytan efter våra behov och bygga värde i bolaget, istället för att hyra en lokal, säger Alexander.

Framtiden

Förhoppningen är att de inte behöver flytta på länge. Lokalen har fortfarande utrymme för tillväxt, och de ser ljust på framtiden.

- Allt har börjat falla på plats, och arbetsrutinerna i lokalerna börjar bli bekväma, säger Alexander.

Området

Läget nära Norrtälje är en stor fördel och en förbättring jämfört med deras tidigare hyrda utrymme i Görla. Eftersom detta var Egenlokals tredje etapp i Norrtälje hade de redan koll på konceptet. Möjligheten att anpassa lokalen efter deras specifika behov är en klar fördel. Dessutom är de bekanta med andra hantverkare i området och har även förmånen av att ha närhet till Hyreslandslaget (HLL) som ligger på andra sidan vägen för att smidigt kunna hyra bland annat ställningar och skylift.

Tips till Köpare

- Projektera ventilationen ordentligt från början, särskilt om du köper flera lokaler. Det finns mycket att ta hänsyn till, som kontorsutrymmen och arbetsutrymmen, säger Thomas.

Köpet

- Köpet av våra lokaler var smidigt och Egenlokal svarade på alla våra frågor och var tillmötesgående. Processen var snabb och smidig, vilket var avgörande för vår framgångsrika övergång, säger Thomas avslutningsvis.

No items found.

Är du intresserad av en Egenlokal?

Om du är intresserad av något av våra projekt, så är vår projektansverige Kajsa Lindmark den person du bör kontakta. Kajsa har lång erfarenhet inom fastighetsbranschen och kan hjälpa dig att hitta rätt lokal och anpassningar för just dig.

Vi ser verkligen fram emot att höra ifrån dig och hjälpa dig att hitta den perfekta lokalen för din verksamhet eller hobby. Kontakta oss idag och låt oss tillsammans ta nästa steg mot din Egenlokal.

Kajsa Lindmark
072 225 68 60kajsa@egenlokal.se