Genom att klicka på "acceptera" samtycker du till lagring av cookies på din enhet för att förbättra navigeringen på webbplatsen, analysera webbplatsens användning och bistå i våra marknadsföringsinsatser. Integritetspolicy

Intresseanmälan

Förnamn *
Efternamn *
E-postadress *
Telefonnummer *
Välj stad *
Nyköping
Skövde
Örebro
Luleå
Värnamo
Trelleborg
Kumla
Västerås
Gävle
Lidköping
Lidköping
Ludvika
Örnsköldsvik
Enköping
Skellefteå
Trollhättan
Nyköping
Vänersborg
Helsingborg
Falun
Falun
Åre
Norrtälje
Norrtälje
Skövde
Skövde
Borlänge
Borlänge
Örnsköldsvik
Alingsås
Östersund
Stockholm
Mjölby
Mariestad
Timrå
Borlänge
Sundsvall
Hur hittade du oss? *
* Obligatoriska fält
Genom att fylla i detta formulär så godkänner du vår integritetspolicy.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Tillbaka till toppen

Björn Näslund

Björn är en entreprenör inom teknisk isolering i Dalarna och har drivit sin verksamhet i ungefär sex år
No items found.

Björn Näslund är en entreprenör inom teknisk isolering i Dalarna och har drivit sin verksamhet i ungefär sex år. Han har en bakgrund inom branschen, där hans om ung sommarjobbade hos sin pappa, som också var verksam inom isoleringsbranschen i Dalarna.

Efter att ha bott i Stockholmett par år med sin fru och sedan flyttat tillbaka till Dalarna när frun blev gravid, fick Björn anställning på en firma inom samma område. Efter ett par år bestämde sig Björn för att starta eget och blev delägare i en firma inom isolering.

Björn berättar nu om sina erfarenheter av att köpa och äga en Egenlokal för företaget. Att ha en egenlokal har gett honom en känsla av trygghet och stabilitet för hans företag eftersom han inte längre är beroende av att hyra lokaler från andra. Han kan nu själv bestämma hur lokalen ska utformas och anpassas efter företagets behov.

Genom att äga sin Egenlokal har Björn också skapat sig möjlighet att bygga upp något helt eget. Han påpekar dock att det är viktigt att vara medveten om kostnaderna som kommer med att äga och driva en egen lokal, såsom underhåll och renoveringar. Det kräver också tid och engagemang för att se till att lokalen är i bra skick och möter företagets behov.

 

Val av område och inspiration till köp av lokal

Han valde att slå till på enlokal i detta område på grund av dess närhet till kunder och leverantörer.

”Att ha gångavstånd till många av mina kunder är helt fantastiskt!” – Säger björn

Han ville också ha en tom lokal utan anpassningar som han kunde göra precis som han ville i stället för att hyra en redan anpassad lokal som inte skulle passa honom. Se i vilka områden vi har lediga lokaler ute till försäljning.

No items found.

Anpassningar av lokalen

I lokalen har Björn byggt in entresol på övervåningen och skapat två kontor, ett kök med stort lunchbord och en liten toalett. Lunchrummet används också som konferens- och mötesrum. På nedre plan finns en verkstad och lager, omklädningsrum och dusch. Här ser man att det är full fart på firman med mycket i gång på lagret.

 

Ägandeskapet

Björn anser att en värdefull poäng med att äga sin Egenlokal är att det är en investering som troligen kommer att öka i värde med tiden. Han poängterar att det ekonomiska värdet är viktigt, men att man kan anpassa det helt efter hans behov är det viktigaste och har störst värde. Räkna ut den totala kostnaden för att äga en Egenlokal.

 

Framtidsplaner

 ”Om lokalen bredvid skullekomma ut till försäljning skulle jag slå till direkt” – Säger Björn

I dagsläget äger Björn lokalerna i firman, men funderar på att även investera i en Egenlokal privat som han kan nyttja som extragarage för skoter och bil bland annat, eftersom utrymmet hemma börjar bli fullt.  

 

Köpet av lokalen

 Enligt Björn var köpet av lokalen en enkel affär från att han bokade tills att han tillträdde lokalen. Han tingade en lokal tidigt hos mäklaren och sedan flöt allt på som planerat.

”Det gäller verkligen att vara ute i god tid om man vill bli ägare av en Egenlokal” – Tillägger björn

Utvecklingen av området

Björn anser att det är bra att det finns fler företagare i området, vilket skapar fler lunchrestauranger och arbetsmöjligheter för honom. Han ser också fördelar med att det finns många byggrelaterade företag i området som kan hjälpa honom i hans verksamhet samt skapa fler affärer i framtiden.

 

Tips till köpare

  ”Jag rekommenderar att man bokar upp hantverkare i tid när man bygger en egen lokal, särskilt i mindre orter där det kan vara ont om resurser och det bokas upp samtidigt.” – Säger Björn

No items found.

Är du intresserad av en Egenlokal?

Om du är intresserad av något av våra projekt, så är vår projektansverige Kajsa Lindmark den person du bör kontakta. Kajsa har lång erfarenhet inom fastighetsbranschen och kan hjälpa dig att hitta rätt lokal och anpassningar för just dig.

Vi ser verkligen fram emot att höra ifrån dig och hjälpa dig att hitta den perfekta lokalen för din verksamhet eller hobby. Kontakta oss idag och låt oss tillsammans ta nästa steg mot din Egenlokal.

Kajsa Lindmark
072 225 68 60kajsa@egenlokal.se